Muratlı nereye bağlıdır?
Muratlı, Tekirdağ iline bağlı bir ilçe olup merkeze 23 km uzaklıktadır. Doğusunda Çorlu ilçesi, güneyinde Tekirdağ ve kuzeyinde Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz ilçesi bulunmaktadır. Yüzölçümü 427 km2’dir.
Tekirdağ Muratlı ne zaman ilçe oldu?
Daha önce Çorlu ilçesine bağlı bir ilçe merkezi iken, 13 Ocak 1941’de belediye statüsüne kavuşmasıyla il olmuştur. Muratlı, 27 Haziran.
Tekirdağ Merkez ilçesi nedir?
Tekirdağ’ın merkez ilçesi, 6 Aralık 2012 tarihli 6360 sayılı Belediye Kanunu çerçevesinde Süleymanpaşa adını aldı.
Tekirdağ’ın en büyük ilçesi neresi?
2023 yılı nüfus sayımına göre en fazla nüfusa sahip ilçe Çorlu, en az nüfusa sahip ilçe ise Muratlı ilçesidir.
Tekirdağ Muratlı’nın nüfusu ne kadar?
Son nüfus sayımına göre belde ve köyler dâhil nüfusu 28’dir.
Tekirdağ Muratlı deprem bölgesi mi?
Muratlı-Tekirdağ arasında yer yer volkanik araziye rastlanmakta olup, 3. derece deprem bölgesi olarak değerlendirilmektedir.
Çorlu mu Büyük Tekirdağ mı?
Gösterilen, 3 Kasım 2024’te gözden geçirilen kararlı sürümdür. Üç değişiklik gözden geçirilmeyi bekliyor. Çorlu, Tekirdağ’ın en büyük ilçesidir.
Tekirdağ’ın en güzel ilçesi hangisidir?
Tekirdağ’ın en güzel ilçesi olarak kabul edilen Şarköy, doğal güzellikleri ve tarihi yapısıyla Marmara Bölgesi’nin parlayan yıldızı olmaya devam ediyor. Özellikle son yıllarda İstanbul’dan yoğun göç alan Şarköy, sakin yaşam tarzı ve huzurlu atmosferiyle öne çıkıyor.
Tekirdağ’ın diğer adı nedir?
Tarihsel süreçte Bisanthe (M.Ö. 5. yüzyıl), Rhaedestus (M.Ö. 343–843), Rodosto (M.S. 843–1358), Rodosçuk (MS)
Tekirdağ il olmadan önce nereye bağlıydı?
1703 yılında Avusturya İmparatorluğu’na karşı bağımsızlık mücadelesi veren Macar asi prensi Rakoczi’nin konakladığı Tekirdağ, Osmanlı döneminin sonlarında Edirne vilayetine bağlı bir sancak merkeziydi. 1993 Harbi’nde (1878) Rusların, Balkan Harbi’nde (1912) Bulgarların ve Birinci Dünya Savaşı’nda ise Bulgarların kontrolü altındaydı.
Tekirdağ’da en çok hangi ilden insan var?
Tekirdağ’da en çok yaşanılan yer Samsun; en azından Burdur il nüfusuna kayıtlı vatandaşların tercihi Samsun oldu.
Tekirdağ denince akla ne gelir?
Tekirdağ denince akla ilk köfte gelse de bu güzel şehrin daha birçok lezzetli yemeği bulunuyor. Damat tavuğu, sini mantısı, kandilli mantısı, Tekirdağ peynir helvası, hayrabolu tatlısı, cizleme ve burma sucuğu bunların başında geliyor.
Tekirdağ’ın en büyük ilçesi hangisidir?
2023 yılı nüfus sayımına göre en fazla nüfusa sahip ilçe Çorlu, en az nüfusa sahip ilçe ise Muratlı ilçesidir.
Tekirdağ Muratlı’nın nüfusu ne kadar?
Son nüfus sayımına göre belde ve köyler dâhil nüfusu 28’dir.
Tekirdağ Beşiktepe hangi ilçeye bağlıdır?
Tekirdağ merkez ilçesi Süleymanpaşa’ya 23 km uzaklıktadır. 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı – Beşiktepe General Doğu Aktulga Kışlası, Ferhadanlı ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır.
Çerkezköy nerenin ilçesidir?
Tekirdağ şehir merkezine 56 km, İstanbul’a ise 110 km uzaklıktadır. İlçenin alanı Ergene Havzası’nda hafif engebeli ovalardan oluşmaktadır. Tekirdağ’ın doğu kesiminde yer alan Çerkezköy bölgesinde ise arazi Istranca Dağları’nın etekleriyle engebelidir.