Kırklarelililer nasıl yazılır?
KIRKLARELİLİ KELİMESİNİN ANLAMI Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalıdır. Gelen eki çıkmadan yazılır. Bu kelime genellikle Kırklareli, Kırklarelili olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kırklarelili olmalıdır.
Konya ile nasıl yazılır?
Bu kelime sıklıkla Konya olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Konya şeklinde olmalıdır.
Trakya nasıl yazılır TDK?
Yer adlarında kullanılan batı, doğu, güney, kuzey, güneybatı, güneydoğu, kuzeybatı, kuzeydoğu, alt, üst, orta, iç, yakın ve uzak sözcükleri ayrı ayrı yazılmıştır: Batı Trakya, Doğu Anadolu, Güney Kutbu, Kuzey Amerika, Güneydoğu Anadolu, Aşağı Ayrancı, Yukarı Ayrancı, Orta Anadolu, Orta Asya, Orta Doğu, İç Asya, Orta Anadolu, …
Yalova ili nasıl yazılır?
Türkiye’nin Marmara Bölgesi’ndeki illerden biridir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla Yalova olarak yazılır. Doğru kullanımı Yalova olmalıdır.
Bugünkü Edirneliler nasıl yazılır?
İnsanların hangi şehirden geldiğini yazarken, türetme eki -li, isimden yeni bir isim yaratır ve isimle birleşen bu ek, kesme işaretiyle ayrılmaz. Bu kelime sıklıkla “Edirne’den” şeklinde yanlış yazılır. Doğru kullanım Edirneli olmalıdır.
Kayserili misin nasıl yazılır?
KAYSERİLİ KELİMESİNİN ANLAMI Gelen eki bırakılmadan yazılır. Bu kelime genellikle Kayseri’den türeyen kayserili olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kayserili olmalıdır.
Maraş dondurması nasıl yazılır?
26. Yer, millet ve kişi adlarından oluşan birleşik sözcüklerde yalnızca özel adlar büyük harfle başlar: fıstık, Brüksel lahanası, tütsü gömleği, hindistan cevizi, anahtar, Japon gülü, Maraş dondurması, Van kedisi, vb.
Alman çeşmesi nasıl yazılır?
ALMANCA FOUNTAIN NASIL YAZILIR? Alman çeşmesi özel bir isim olduğundan büyük harfle yazılır. Bu nedenle çeşme kelimesinden sonra bir ayırıcı kullanılmalıdır. Yani sonuna bir ek eklenirse Alman çeşmesi şeklinde ayrılmalıdır.
Ünvan mı unvan mı?
Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirilirken, “mütevelli” yerine “mütevelli”, “yeşil zeytin” yerine de “yeşil zeytin” ifadelerinin kullanılması kabul edildi.
Uçan daire nasıl yazılır?
-r / -ar / -er, -maz / -mez ve -an / -en sıfat-fiil ekleri kullanılarak kurulan sıfat tamlamalarının yapısındaki birleşik sözcükler ayrı ayrı yazılır: Körü körüne bakmak, yoldan çekilmek, döner sermaye, gülen yüz, yeterli sayı, görünmeyen kaza, tükenmez kalem, uçan daire vb.
70 den mi 70 ten mi?
Bu kelime sıklıkla 2013den, 2013den, 2013ten olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım 2013 yılı olmalıdır.
Vaz mı geçtin nasıl yazılır TDK?
TDK’ya göre vazgeçmek mi vazgeçmek mi? TDK’ya göre “vazgeçmek” kelimesinin doğru yazımı “vazgeçmek”tir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “aufgeben”dir.
Çanakkale ili nasıl yazılır?
11. İki veya daha fazla kelimeden oluşan il, ilçe, ilçe vb. Yer adları yan yana yazılmıştır: Çanakkale, Gümüşhane; Acıpayam, Pınarbaşı, Şebinkarahisar; Beşiktaş, Kabataş vb.
Türkiye’nin en küçük ili neresi?
Ülkenin en kalabalık ili İstanbul, en az nüfuslu ili ise Bayburt’tur. Ayrıca en büyük alana sahip ili Konya, en küçük alana sahip ili ise Yalova’dır.
Düzce ili nasıl yazılır?
Düzce (İl) Düzce, Türkiye Cumhuriyeti’nin Karadeniz Bölgesi’nin Batı Karadeniz bölümünde yer alan bir ilidir.
Kırklareli’ye mi Kırklareli ne mi?
Betül Eyövge Yılmaz devam ediyor
Kırklareli birleşik mi?
Bu kelime sıklıkla Kırklareli olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kırklareli olmalıdır.
Kırklareli nasıl ayrılır?
Bu yeni kuralla KIRKLARELİ’DEN kelimesi KIRK–LA–RE–Lİ’–N–DEN şeklinde bölünmektedir.
Sehirler nasıl yazılır?
DİKKAT: Özel ismin içinde yer almayan ancak bir tamlama oluşturan şehir, il, ilçe, belde, köy vb. Küçük harfle başlayan kelimeler: Konya İli, Etimesgut İlçesi, Uzungöl Şehri, Taflan Köyü vb.