İçeriğe geç

Duygusal çelişki ne demek

Duygusal Çelişki Ne Demek?

Duygusal çelişki, kişinin karşı karşıya kaldığı durumlarda kendisini farklı ve zıt duyguların esiri olarak bulmasıdır. Kişinin aynı anda iki zıt duygu yaşamasına duygusal çelişki denir. Bu duygusal çelişki, kişinin duygusal denge kaybına, sosyal iletişim bozukluklarına, anksiyete ve depresyon gibi diğer sağlık sorunlarına neden olabilir.

Duygusal çelişkinin en önemli özelliği, kişinin yaşadığı durumu anlamlandırmaya çalışmasıdır. Kişi, çelişki durumunda kendisine olan inancını sorgulamaya başlar. Bu, kendi yaşamı hakkındaki değerlerini, tutumlarını, inançlarını ve gelecekteki hedeflerini sorgulamak anlamına gelir. Duygusal çelişkide, kişinin kendi kendine karşı çelişen duyguları aynı anda yaşaması sonucunda kararsızlık ve kaygı da ortaya çıkar.

Duygusal çelişki, çoğu zaman kişinin karşı karşıya olduğu çelişkili durumlardan kaynaklanır. Örneğin, bir kişi ailesinden ve arkadaşlarından destek istemek isterken, kendi başarısının ancak kendi çabasıyla elde edilebileceğini anlaması. Bu durumda, kişi, ailesinin ve arkadaşlarının desteğinden yararlanmak isterken, kendi çabasının kendisine yetecek kadar yeterli olacağından emin olmakta zorlanabilir.

Duygusal çelişkiler, kişinin kendisine olan inancını, yaşadığı durumu değerlendirmesini ve çelişkili durumlardan çıkış yolları aramasını gerektirir. Kişi, çelişkili duruma karşı kendisine olan inancını, yaşadığı durumu değerlendirmesini ve çelişkili durumlardan çıkış yolları aramasını gerektirir. Kişinin duygusal denge sağlaması için, çelişkili durumlara karşı kendi kendine olumlu mesajlar vermesi ve düşüncelerini sorgulaması önemlidir.

Duygusal çelişki, kişinin kendisinin farklı ve zıt duyguların esiri olarak bulunduğu durumların ortaya çıkmasıdır. Duygusal çelişkide, kişinin kendisine olan inancını sorgulaması gerekir ve kişinin duygusal denge sağlaması için kendi kendine olumlu mesajlar vermesi ve düşüncelerini sorgulaması önemlidir. Duygusal çelişki, kişinin anksiyete ve depresyon gibi diğer sağlık sorunlarına neden olabilir ve çoğu zaman kişinin karşı karşıya olduğu çelişkili durumlardan kaynaklanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir