İçeriğe geç

Kimler Gübre Satabilir

Gübre satmak için ne gerekli?

Gübre satmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler, her satış noktası için; Gübre dağıtım belgesi almak zorundadır. Bunun için işyerinin bulunduğu İl Müdürlüğüne aşağıdaki bilgileri içeren bir dilekçe ve vergi levhasının fotokopisini verirler.

Gübre dağıtıcılık belgesi kaç yıl geçerli?

Gübre Bayii Belgesi’nin geçerlilik süresi düzenlendiği tarihten itibaren 5 yıl olup, sürenin bitiminden 1 ay önce veya sürenin bitiminden 1 ay sonra başvurulması halinde yenilenir. Yenileme yapılmaması halinde belge iptal edilir.

Organik gübre ruhsatı nasıl alınır?

Kayıt belgesi: Organik, mineral ve mikrobiyal gübre üreten veya ithal eden gerçek ve tüzel kişiler, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak piyasaya sundukları her ürün için kayıt belgesi almak zorundadır.

Gübre ihracatı serbest mi?

Ancak DAP, üre ve nitrat gübrelerine yönelik yasak devam ediyor. Ancak, çoğunlukla küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından üretilen ve ihraç edilen organik gübreler, suda çözünen gübreler, bor, leonardit ve benzeri özel gübrelere yönelik ihracat yasağı kaldırıldı.

Gübre işi karlı mı?

Hemen kar etmeye başlayın. Vida döküm üretimi için sayısal bir değer vermek mümkün olmasa da, şu anda diğer sektörlere göre nispeten daha karlı bir süreç olduğu söylenebilir. Kuracağınız tesisin verimliliği, kuracağınız sistemle doğru orantılıdır.

1 dönüme kaç ton gübre gider?

Örneğin, toprak analizinde gerekli fosfor miktarı 3 kg ise, dekar başına 3 x 2,2 = 6,6 kilogram Dap gübresi kullanabilirsiniz. Bu, dekar başına 6,6 kilo Dap gübresi uygulamanız gerektiği anlamına gelir. Dekar başına gübre miktarını gübrelenecek dekar sayısıyla çarpmanız yeterlidir.

Gts nereden alınır?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gübre Takip Sistemi (GTS) internet sitesi üzerinden online sipariş formları aracılığıyla yetkili başvuru sahibine iletilmesi gerekmektedir.

Son kullanma tarihi geçmiş gübre kullanılır mı?

Ambalajı hasarlı, nemlenmiş ve topaklanmış ürünler ile son kullanma tarihi geçmiş ürünler satın alınmamalıdır.

Gübre denetimi nasıl yapılır?

Madde 7 – Tarım İl Müdürlüklerince hazırlanan yıllık “Kimyasal Gübre Denetim Programı” çerçevesinde gerekli görülen hallerde piyasa denetimleri yapılır, şikâyet denetimleri ise şikâyetin İl Bakanlığına veya Tarım İl Müdürlüğüne veya Tarım İlçe Müdürlüğüne bildirildiği tarihten itibaren 15 gün içinde gerçekleştirilir.

Bitki besleme ruhsatı nasıl alınır?

Bitki koruma ürünü ruhsatı başvurusunda bulunmak isteyen firmalar öncelikle Bakanlıktan bitki koruma ürünü kullanım izni almalıdır. Bitki koruma ürünü işletme ruhsatı başvurusu; Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğüne dilekçe ekinde istenilen bilgi ve belgelerin sunulması suretiyle yapılır.

Hayvancılık işletme ruhsatı nasıl alınır?

E-devlet şifrenizi kullanarak 👉’a giriş yapabilirsiniz. Yukarıdaki “BELGE AL”a tıklayıp işletme kayıt belgesi almak istediğiniz şirketi seçtiğinizde ödeme yapılır ve doğrulanabilir bir işletme kayıt belgesi alırsınız.

Kaç çeşit gübre vardır?

Hangi gübre çeşitleri vardır? Beş türe ayrılırlar: hayvansal gübre, humik asit, yeşil gübre, kompost ve turba.

Gübrede KDV var mı?

Gübrede KDV oranı %0 17.08.

Amonyum nitrat satışı serbest mi?

Amonyum nitrat gübresinin (33AN%) tarımsal amaçlı kullanımı tamamen yasaktır. Çiftçilere satılmaz.

Gübre nereden ithal ediliyor?

Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre, Türkiye azotu Çin, Mısır, Rusya ve İran’dan, fosforu Kuzey Afrika’dan, potasyumu ise AB ülkelerinden ithal ediyor.

Bitki besleme ruhsatı nasıl alınır?

Bitki koruma ürünü ruhsatı başvurusunda bulunmak isteyen firmalar öncelikle Bakanlıktan bitki koruma ürünü kullanım izni almalıdır. Bitki koruma ürünü işletme ruhsatı başvurusu; Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğüne dilekçe ekinde istenilen bilgi ve belgelerin sunulması suretiyle yapılır.

5 kilo gübre ne kadar?

Gübretaş Dap – Np Gübre 18.46.0 Katı Gübre 5 kg Gübretaş Dap – Np Gübre 18.46 ile Karşılaştırıldığında En Çok Karşılaştırılan.

Gübre dağiticilik belgesi nereden alınır?

(2) Gübre dağıtım sertifikası almak isteyen gerçek veya tüzel kişiler, merkezlerinin bulunduğu il müdürlüğüne dilekçe ve ıslak imza ile veya elektronik ortamda ve elektronik imza ile başvuruda bulunur.

100 dönüm tarlaya ne kadar gübre atılır?

Ortalama 2000 kg. Buğday tohumu ile yaklaşık 100 onluk arazi ekilebildiğinden 100 onluk süre için 200 litre suya 2 litre su ilave edilir. EkosolFarm Sıvı Solucan Gübresi ile buğday tohumları karıştırılıp harmanlanarak ıslatılır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Ab I Hayat Ne Demek Edebiyat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ödemeyi Elden Alan Escort