İçeriğe geç

Adliyeye Verilen Dilekçe Ne Zaman Sonuçlanır

Adliyeye verdiğim dilekçeyi nasıl takip edebilirim?

Vatandaş Portalı Bilgi Sistemi (Vatandaş Portalı) sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına sahip tüm vatandaşlarımız; adli, idari yargı ve kolluk kuvvetlerinde müdahil oldukları dosyaları, Vatandaş Portalı’na giriş yaparak (e-devlet şifrenizle) takip edebilirler.

Adliyeye verilen dilekçe kaç günde sonuçlanır?

Aynı Kanunun 7 nci maddesine göre; dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içinde gerekçeli cevap verilmesi zorunludur.

Dilekçe kaç gün içinde işleme alınır?

Türk vatandaşları ile Türkiye’de ikamet eden yabancıların, kendileri veya kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri veya devam eden yargılamanın seyri hakkında yetkili makamlara yaptıkları başvuruların sonuçlarına ilişkin dilekçeleri, en geç otuz gün içinde gerekçeli olarak cevaplandırılır.

Dilekçe verdikten sonra dava ne zaman açılır?

Karşı dava, cevap talebiyle veya davadaki cevap süresi içinde ayrı bir talepte bulunularak açılır. Süre geçtikten sonra karşı dava açılırsa mahkeme davaların ayrılmasına karar verir (TMK m. 133/1-2). Cevap talebinin sunulması için süre, talebin davalıya tebliğinden itibaren iki haftadır (HMK m. 127/1).

Dilekçeme cevap verilmedi ne yapmalıyım?

Başvurunun kabul veya reddedilmesi kararı 60 gün içinde verilmelidir. 60 gün içinde yanıt alınamazsa, başvuru talep edilen idare tarafından reddedilmiş sayılacak ve bu iptal kararına itiraz etme hakkınız olacaktır.

Dilekçe cevabına nereden bakılır?

Bu işlem .tr/ adresi üzerinden yapılır.

Savcılığa dilekçe verdikten sonra ne olur?

Dilekçe verildikten sonra savcı soruşturmayı başlatacak ve ilgili polis departmanına dava süresince delil toplama ve ifade alma talimatı verebilir. Ayrıca savcılığa gidip sözlü ifade vererek de şikayette bulunabilirsiniz.

Mahkemeye dilekçe verdikten sonra ne olur?

Uyuşmazlığın dilekçe ile mahkemeye sunulması ile yargılama süreci başlar. Açık veya kapalı olması fark etmez. Yetkili mahkemeye sunulmamışsa, davanın görev ve yetki yönünden reddine ve dava dosyasının yetkili mahkemeye gönderilmesine karar verilir. İdareye gönderilmesine karar verilir.

Adliyeye dilekçe vermek ücretli mi?

Cezai şikayette bulunmak için başlı başına bir ücret yoktur. Bu nedenle vatandaşlardan kolluk kuvvetlerine veya doğrudan savcılığa yapılan başvurular için ücret alınmaz. Ancak bu işlemler bir avukat aracılığıyla yapılırsa yasal ücretler ortaya çıkar.

Dilekçe hangi durumlarda geçersiz sayılır?

Başbakanlık’ın 2004/12 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına ve Bilgi Edinme Hakkına İlişkin Genelgesi’nin 1/a maddesinde; “Ad, soyad veya adres belirtilmeyen, imza bulunmayan, belirli bir konu içermeyen veya yargı mercilerinin görevine giren dilekçelere cevap verilmeyecektir.” denilmektedir.

Dilekçeye 60 gün içinde cevap verilmezse ne olur?

İdari Yargılama Usulü Kanunu, 10. maddesinde idari makamların sessizliğini düzenlemektedir. Buna göre, “ilgili kişiler, kendilerine karşı idari işlem konusu olabilecek bir işlem veya tedbir için idari makamlara başvurabilirler. Altmış gün içinde cevap alınmazsa başvuru reddedilmiş sayılır.”

Dilekçeyi işleme koymayan müdür?

Suçun eylem unsuru, dilekçenin işleme alınmaması, reddedilmesi veya kabul edilmemesidir. Bir suçun işlenmesi için, kişinin bir hakkı kullanmak üzere dilekçeyi yetkili bir makama sunması gerekir. Başka bir deyişle, dilekçe bir hakkı kullanmak üzere yapılmazsa veya yetkisiz bir makama yapılırsa, bu suç mevcut değildir.

Adliyede ifade verdikten sonra ne olur?

Savcı tarafından ifadesi alındıktan ve soruşturma süresince toplanan deliller ve ifadeler değerlendirildikten sonra savcı şüphelinin cezalandırılması için iddianame düzenler veya şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar vererek şüpheliyi suçsuz bularak düşürür.

Adliyeye sevk edildikten sonra ne olur?

Adliyeye sevk edilirseniz, ifadenizi alacak olan kolluk kuvvetleri tarafından adliyeye götürülürsünüz, burada gözaltı işlemleri hala devam etmektedir. Adliyede savcı ile görüşmek üzere sıraya alınırsınız. Savcı sizinle görüşebilir ve kolluk kuvvetinden aldığınız ifadeye ek olarak savcılıktan da bir ifade alabilir.

Savcı ifadeye ne zaman çağırır?

Kişinin zorla getirilmesine karar verilirse, savcının ifade vermeye çağrılması için süre sınırı 24 saattir. Kişinin bu süre içinde hazır bulunması gerekir.

Kuruma verdiğim dilekçeyi nasıl takip edebilirim?

Dilekçe Talebi sayfasından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlara sunduğunuz dilekçeleri takip edebilirsiniz. Belge İnceleme sayfasından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlardan gelen elektronik imzalı resmi yazıları inceleyebilirsiniz.

Mahkemeye dilekçe verdim ne zaman sonuçlanır?

Bu şekilde yapılan başvurular hakkında yetkili idari makam, en geç otuz gün içinde başvuru sahiplerine, yapılan işlemin aşamasını veya sonucunu gerekçelendirerek cevap verir.

Bakanlığa giden dilekçe kaç günde sonuçlanır?

BAŞVURUMA NE KADAR SÜREDE CEVAP ALABİLİRİM? 1) 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun kapsamındaki talep ve şikâyetlere cevap verme süresi 30 gündür.

Mahkeme evrakını nasıl öğrenebilirim?

Adıma sunulan dosyaların içeriklerini nereden sorgulayabilirim? Belirttiğiniz konu ile ilgili bilgiye Adalet Bakanlığı’nın www..tr adresindeki e-Hizmetler bölümünde yer alan Dava Dosyası Sorgulama servisinden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir